Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Ανακοίνωση Τύπου Ομάδας Στήριξης Κέντρου Γυναικών «Απανέμι»

Η 5χρονη εχθρότητα και πολεμική που δέχτηκε το Κέντρο Στήριξη Γυναικών Απανέμι από μέλη της αστυνομίας και αξιωματούχους κρατικών υπηρεσιών (αλλα και "αδελφων" οργανωσεων) λόγω της δράσης του υπέρ της προστασίας θυμάτων βίας και κοινωνικού αποκλεισμού φτάνει στην κορύφωσή της με την δίωξη του οργανισμού για τη δράση του κατά τα χρόνια 2004 και 2005.

Mετά από συνεχιζόμενες, αδικαιολόγητες κατά την άποψη μας, αναβολές αρχες Δεκεμβρίου ελπίζουμε επιτέλους να αναγνωσθεί το «κατηγορητήριο» ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και το οποίο αφορά τη διαχείριση ΟΛΩΝ (!) των κρατικών χορηγιών του 2004 και 2005 καθώς και διοικητικά θέματα διορισμών αξιωματούχων του οργανισμού.

Το Απανέμι καλωσορίζει την έναρξη της δικαστικής διαδικασίας για να έχει επιτέλους τη δυνατότητα να καταρρίψει τις κατηγορίες, να αποδείξει το ανυπόστατο των κατηγοριών και να αντιπαραβάλει την αλήθεια στα ενορχηστρωμένα σενάρια των τελευταίων χρόνων που δεν είχα άλλον σκοπό παρά να παγώσουν τη δράση και να φιμώσουν έναν οργανισμό ο οποίος αγωνίζεται στο πλευρό χιλιάδων συμπολιτών μας.

Εμείς, η ομάδα στήριξης του Κέντρου Απανέμι θα σταθούμε δίπλα στο κέντρο και την συντονίστριά του Τζούλια Καλημέρη στη μακρά διαδικασία που μόλις ξεκινά. Αρκετοί από μας συνειδητά επιλέγουμε να ενταχθούμε τώρα στο Δ.Σ. του οργανισμού. Άλλοι δημιουργούμε πυρήνες στήριξης σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου.

Καλούμε την κοινωνία να παρακολουθήσει τη διαδικασία και να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας ως το μόνο μέσο που διαθέτουμε ενάντια στην βια και την αυθαιρεσία.

Ενάντια στη συνωμοσία της σιωπής, ενάντια στην αυθαιρεσία των κρατικών αξιωματούχων, ενάντια στις απόπειρες τρομοκρατίας των υπερασπιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενάντια στην εμπεδωμένη πρακτική της καταδίκης των θυμάτων βίας και κοινωνικού αποκλεισμού σε μια ζωή χωρίς επιλογές και τη σιωπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: