Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

μια διαφορετική πορεία


Σήμερα, πρώτη μέρα των διεθνών 16ημερων που είναι αφιερωμένα ενάντια στη βία κατά γυναικών, συμπληρώνονται δυο χρόνια από την τελευταία πορεία του Κέντρου Απανέμι.

Κοιτώντας το έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό των προηγούμενων χρόνων, διαπιστώνει κανείς ότι θα μπορούσε κάλλιστα να ξαναδοθεί φέτος με μόνη αλλαγή την ημερομηνία διανομής του.

Βλέπετε δεν άλλαξαν πολλά στην υφιστάμενη υποδομή για στήριξη θυμάτων βίας, στη νοοτροπία εντός και εκτός του τομέα στήριξης θυμάτων βίας, ή στην απουσία προσδοκιών για καλυτέρευση των συνθηκών σε σύντομο χρόνο.

Αντιθέτως, παρατηρεί κανείς, πως όλοι οι γνωστοί λόγοι να δραστηριοποιηθεί κανείς σε μια πιο ενεργή στάση απέναντι στο πρόβλημα ενισχύθηκαν.

Δεν είναι του παρόντος η κριτική σε όσα μεσολάβησαν απο την τελευταια πορεία του Κέντρου μέχρι σήμερα, τα οποία είναι πολλά και που αφορούν μόνο έμμεσα τα θύματα και κυρίως - δυστυχώς - τα παρελκόμενα διαπλεκόμενα συμφέροντα του τομέα.

Σήμερα το Απανέμι, σας γράφει για να υπενθυμίσει σε όσες το χρειάζονται ότι συνεχίζουμε την πορεία μας. Δεν θα μας βρείτε στην Πλατεία Ελευθερίας όπως άλλες φορές, ούτε έξω από το Προεδρικό!

Δεν υπήρξε ποτέ η πολιτική βούληση να μας ακούσουν.


"Περπατάμε" όμως μαζί με όλες εσάς σε μια διαφορετική πορεία... Μια πορεία που ήταν και είναι διαφορετική.


Για όσους και όσες μας διαβαζουν πρώτη φορά, θα βρείτε τα τηλέφωνα και τη διευθύνση μας να αναγράφονται δεξιά αυτής της ανάρτησης.


συνεχίζουμε μαζί...

1 σχόλιο:

Cyprus Social Ecology Movement είπε...

http://www.facebook.com/home.php?ref=home#!/group.php?gid=134927789146