Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

H κόρη της Λουντμίλα

Η κόρη της Λουντμίλα μιλά - έστω με δυσκολία, επικοινωνεί, θυμάται, περπατά αργά και δυναμώνει σταδιακά. Ρωτά συχνά για τον γιο της αναρωτιεται γιατι δεν τον βλέπει. Δεν ρωτα πια για τον συζυγό της, οι γιατροι αναρωτιονται αν θυμήθηκε και προσπαθει να αποβάλλει τη μνημη.

Στο πλευρό της απο την πρωτη στιγμή η μάνα της εχει αναλάβει για λογαριασμο της, ενα μεγάλο αγωνα εντος των αιθουσων του δικαστηριου.

Στο πλευρο της το δικηγορικό γραφείο που μέχρι τώρα δεν έχει πληρωθεί για οποιοδήποτε ενεργεια μιας και ενα απο τα βασικά δικαιωματα [αυτου του θυματος βιας και δικαιουχου νομικης αρωγης "παραμερίστηκε" απο το γραφείο ευημερίας].

Εκεί και οι μεταφράστριες, εθελοντριες, συνοδοί, του Κέντρου Στήριξης Απανέμι, εκεί και οι 1-2 δημοσιογράφοι που δεν εθαψαν την είδηση, εκεί και όλοι/ες απο σας βοηθησαν οικονομικά την κόρη της Λουντμίλα.

Ο 4χρονος γιος παραμένει παρατυπα μακρία απο τη μάνα του. Στα τέλη Ιανουαρίου εξετάζεται η υπόθεση δικαστικά.

Η οικογένεια του συζύγου της έχει προβεί σε σειρα αυτοδικων πράξεων που κρίνονται αρχικά παρανομες αναφορικά με το παιδι, την περιουσία της καθώς και τα δικαιωματα που προκύπτουν απο το γάμος της. Αν και η θεραπεια αργεί βασανιστικα έχει ωστόσο δρομολογηθει μέσα απο σειρα ενεργειών.

Η Λουντμίλα μόλις αποχαιρέτησε την υπόλοιπη οικογένεια που ήρθε για λίγες βδομαδες στην Κύπρο. Το ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στη Λεμεσό είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να συνεχίσει να το πληρώνει - βλέπεται το Γραφείο Ευημερίας ΑΚΟΜΑ να εγκρίνει δημοσιο βοηθημα για την ιδιαίτερη αυτή περίπτωση.

Καθημερινά η μητέρα πλέον έχει να καλύπτει μια απόσταση απο το Ιδρυμα στο οποιο νοσηλεύεται η κόρη της και πάλι πίσω. Το διαμέρισμα θα μπορέσει να φιλοξενήσει τις 2 γυναίκες και το παιδί για να διεκδικήσουν μια επιστροφή στην ομαλότητα.

Εξακολουθούν να αναγκάζονται να ζουν απο δανεικά και τη βοηθεια συνανθρωπων τους γιατι το Κρατος "Πρόνοιας" αδιαφορεί, παρανομεί, κωλυσιεργεί ή απλά κοιμάται.


Ουτε θελουμε να σκεφτουμε τι θα γινοταν η κόρη της Λουτμίλα αν δεν είχε δημιουργηθει ο αυθόρμητος ιστός απο ανθρώπους που της συμπαραστέκονται γύρω της...


κάθε ευρω είναι σημαντικό

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ 0113-00-367594-00
(ο λογαριασμος είναι στο όνομα της Λουντμιλα Ισκοβα)
πληροφορίες στο 96 656015

1 σχόλιο:

Αντιπολιτευόμενος είπε...

Αυτό είναι λοιπόν το "ανθρώπινο κράτος" που μας έταξε ο κ. Χριστόφιας; Και για αυτό έβαλε τη Σωτηρούλα Χαραλάμπους πολιτική προϊστάμενο του Γραφείου Ευημερίας για να φροντίζει τις λεπτομέρειες;

Να χαίρεται και το κράτος του και την υπουργό του και μαζί και τον εαυτό του!